Residential Property

Ccmalta Default

Az ingatlan és fejlesztési jog területén szakértő csapatunk ingatlan eladása, vásárlása, bérbeadása, felújítása, fejlesztése során ad jogi tanácsot ügyfeleinek.

Máltai ingatlanvétel és eladás

 

A lakóingatlan vagy kereskedelmi ingatlan vásárlása egy jelentős, érzelmileg gyakran megterhelő döntés. A helyi szokások, nyelv, jogrendszer ismeretének hiánya még nyomasztóbbá teheti a helyzetet.  Azonban – legyen szó személyes, vagy üzleti okokból történő ingatlaneladásról- vagy vásárlásról – az értékesítési folyamat számos jogi kérdést is felvet.
 
Bár a folyamat viszonylag egyértelmű, bevett szokás jogi szakemberek bevonása a folyamatba annak érdekében, hogy az ingatlant eladó, és a vásárló fél is jogilag védett legyen a lépések során.  Ennek érdekében a Chetcuti Cauchi az ügyfelek, és más érdekelt felek – bankok, ingatlanügynökök, vállalkozók – közötti referenciapontként pozícionálta magát. Célunk, hogy az ingatlan vásárlása és eladása során az ügyfél számára lehető legkedvezőbb feltételek érvényesüljenek. A számos ingatlanüzletben bizonyított ingatlan és fejlesztési jogra szakosodott csapatunk szakmailag felméri és meghatározza a felek szükséges tőkeáttételét a folyamat során, tárgyalásokat moderál, és meggyőződik arról, hogy az alku mindkét fél számára megfelelő.  Az eladási és vételár meghatározó voltát szem előtt tartva a Chetcuti Cauchi szakemberei biztosítják az ügyfél érdekeinek védelmét és az esetleges buktatók elkerülését.

 

Máltai ingatlanbérlés

Ami a bérlést illeti, a Chetcuti Cauchi szakemberei segítenek megtalálni a legideálisabb bérlendő ingatlant az ügyfél személyes és üzleti igényeire alapozva, beleértve a bérlés futamidejét, bérleti díjait, és a szerződésmegújítás feltételeit is. A bérléshez kapcsolódó folyamatokat összefogva a Chetcuti Cauchi csapata elősegíti a bérlők, bérbeadók és ingatlanügynökök személyes találkozását, és segít az ügyfélnek a számára lehető legkedvezőbb feltételeket tartalmazó szerződést tető alá hozni.  Sokéves tapasztalatának köszönhetően a Chetcuti Cauchi csapata nemcsak a lakóingatlanokkal kapcsolatos bérleti megállapodásokat kezeli, hanem közreműködik kiskereskedelmi üzleteket, irodákat, szállodákat, vendéglátó intézményeket, gyárakat, raktárakat, vagy más kereskedelmi egységet érintő ingatlanokat illető megállapodásokban is. Ezen felül a Chetcuti Cauchi sokoldalú csapata segítséget nyújt a bérelt helyiségben esetlegesen végzett kereskedelmi tevékenységeket érintő szükséges engedélyek megszerzésében.

Our Malta Property and Development Law Practice

Our property lawyers and planning consultants can provide consulting on residential, commercial, mixed-use and industrial property acquisition, sale and lease; residential, tourism and industrial real estate development. We also assist with government permits and procedures, such as the attainment of any AIP, trade or similar permits necessary prior to the acquisition of the said property. With its years of experience, Chetcuti Cauchi is in a position to provide other ancillary services including the negotiation of terms in any bank finance and the liaison with architects and other parties to ensure smooth closure of any property transactions.

Málta ingatlan és fejlesztési törvényei a gyakorlatban

Magántulajdonra szakosodott ügyvédeink és tervezési tanácsadóink segítséget nyújtanak a lakossági, kereskedelmi, vegyes felhasználású és ipari ingatlantulajdon vásárlásának, bérlésének és kölcsönzésének folyamatában, valamint a lakossági, turisztikai és ipari ingatlanfejlesztésben. Segítjük ügyfeleinket az állami engedélyek és eljárásrendek - például a Szabadalmi Hivatal éves jelentésének – való megfeleltetésben, kereskedelmi vagy más, az ingatlannal kapcsolatos engedély beszerzésében.  A Chetcuti Cauchi egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is nyújt, beleértve a banki finanszírozáshoz szükséges tárgyalási feltételek megvitatását, illetve az építészekkel vagy más érintett felekkel történő együttműködés biztosítását az ingatlantranzakció zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

Máltai ingatlanjogászaink

Ügyfélkörünk magánszemélyektől - akik lakást, vagy nyaralót kívánnak vásárolni Máltán - egészen a nagy projektek kialakításáért és irányításáért felelős befektetőkig terjed. Csapatunk közreműködik a vételi/átvételi folyamatban, csakúgy, mint az ügynökökkel és vállalkozókkal való üzletkötéssel kapcsolatos dokumentumok kidolgozásában és elbírálásában. Öröklakások működtetésével kapcsolatos szabályok ügyében is szívesen segítünk. Ami a vitarendezést illeti, ügyvédeink törekednek a baráti, peren kívüli megegyezésre, a hosszadalmas és fárasztó peres eljárások elkerülésére. Amennyiben azonban ez a módszer nem jár sikerrel, akkor a lehető legjobb jogeszközhöz, vagy alternatív vitakezelési módszerhez fordulunk, a gyors és legkevésbé költséges megoldás érdekében.

Testimonials


High level of integrity, clarity and personal involvement. Chetcuti Cauchi have been my lawyers for over 10 years now.
Jean-Philippe was a key advisor to me on the general European and in particular Maltese related tax, legal, accounting and secretarial aspects of a rather complex corporate group structure. We were operating in an extremely dynamic situation, and I was most grateful for his patience and understanding when we had to scrap the last idea and start all over again. He is highly professional, responsive and is excellent at finding practical solutions to difficult situations, whatever the time of day or night. He also has an excellent relationship with his team, and the service provided by his firm is intelligent, joined up and seamless. He is good humoured and imminently likeable and I look forward to working with him again in the future.


Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Maria Chetcuti Cauchi

Senior Partner, Property & Projects

+356 22056875

Dr Silvana Zammit

Partner

+356 22056423

Related Industry Groups
Related Practice Groups