Investment Services Law

Ccmalta Default

Befektetési szolgáltatások Máltán

Máltát, amely folyamatos fejlődést mutat a pénzalap-befektetési szolgáltatások terén, napjainkban befektetési szolgáltatók széles köre választja: befektetési tanácsadók, pénzalap kezelők, devizabrókerek, értékpapír-piaci döntéshozók és tőzsdei brókerek.  Málta népszerűségének számos oka van, többek között a vállalkozóbarát környezet és rendeletek, a versenyképes árak és a fiskális alap, az itt rendelkezésre álló képzett és angolul kiválóan beszélő munkaerő, valamint a sziget jó kapcsolatai a nemzetközi pénzügyi központokkal: Londonnal, Zürich-hel, Milánóval és Dublinnal. Jogszabályozónk, az MFSA magas szintű hozzáférhetősége és érzékenysége, valamint az új, innovatív ötletekre való nyitottsága révén kulcsszerepet töltött be a pozitív változásokban.

Málta Európa szerte érvényes befektetési szolgáltatási engedélye

A máltai befektetési szolgáltatók kulcsfontosságú versenyelőnyt élveznek: kiterjeszthetik szolgáltatásaikat és új fióktelepeket hozhatnak létre egész Európában egy egyszerű ’útlevél-eljárás’ keretén belül. Ez azt jelenti, hogy a máltai befektetési szolgáltatók használhatják a szolgáltatásaikra vonatkozó máltai engedélyeket Európa-szerte, további engedélyek igénybevétele nélkül. Ez egy kiváló lehetőség a költségek csökkentésére és a kötelező eljárások megrövidítésére.

Máltai befektetési szolgáltatások és a befektetési szolgáltatás kategóriái

A szóban forgó vállalkozásra vonatkozó rendeletek összhangban vannak a vállalkozás kifinomultságával, így a bonyolultabb vállalkozások szigorúbb szintű szabályozást vonnak maguk után és fordítva. Az alábbi négy befektetési szolgáltatási engedély létezik Máltán:

  • 1. kategória: megrendelések fogadása és továbbítása, befektetési tanácsadás, az elhelyezés jogi átvételre vonatkozó kötelezettségvállalás és az ügyfelek pénzének vagy egyéb tőkéjének kezelése nélkül
  • 2. kategória: gazdálkodás az ügyfelek tőkéjével, azonban de nem működtet többoldalú kereskedelmet és befektetési szolgáltatást a vállalkozási kötelezettségvállalás alapján
  • 3. kategória: nyújt befektetési szolgáltatást kezeli és irányítja az ügyfelek pénzét
  • 4. kategória: megbízottként vagy letétkezelőként léphet fel

Befektetési alapkezelés Máltán

Az befektetés kezelői szolgáltatásokat általában a 2. kategóriába tartozó befektetési szolgáltatók végzik. Málta, a fedezeti alapok és az ÁÉKBV (Átruházható Értékpapírokkal foglalkozó Kollektív Befektetési Vállalkozások) nemzetközi központjaként a befektetési szolgáltatókat érintő okokhoz hasonlóan vonzó célpont az alapkezelők számára is.

Befektetéseket érintő szolgáltatásaink a gyakorlatban

A cég jogi gyakorlatát alapvetően meghatározza Málta központi szerepe a pénzügyi szolgáltatások terén. A pénzügyi szolgáltatások minden szegmensére kiterjedő szakértelmünk a sziget vezető szakértőivé tesz minket azon máltai és külföldi ügyfeleink körében egyaránt, akik Máltát választják a pénzügyi tevékenységeik központjának. A befektetési szolgáltatásokra szakosodott gyakorlati tanácsadó csapatunk iparágak széles választékára kiterjedő szakértelemmel bír, és sokrétű szolgáltatást kínál az engedélyeztetés, a jogszabályoknak való megfeleltetés, a vállalati és a személyi adó, a számvitel, a projekt menedzsment és vállalkozások beindítása terén.

A máltai befektetési szolgáltatásokra szakosodott jogászaink

 

Napi teendőinkhez tartozik a szabályozási és jogi tanácsadás és segítségnyújtás a pénzügyi szolgáltatásokat biztosítók számára, szolgáltatásuk beindítása és sikeres fenntartása terén egyaránt. Szoros összefogásban dolgozunk befektetési szolgáltató cégek, kollektív befektetési rendszerek, biztosító társaságok, pénzügyi intézmények és hitelintézetek tulajdonosaival, igazgatóival és jogi tanácsadóival szolgáltatásuk létrehozásában és az engedélyezett tevékenység sikeres fenntartásában, valamint igény esetén segítünk a legkedvezőbb adó-hatékony struktúra kialakításában.
 
Szakembereik számos szakmai szövetség, többek között a Máltai Adózási Intézet (Malta Institute of Taxation), a Pénzügyi Szolgáltatók Intézetének Tanácsa (Council of the Institute of Financial Services Practicioners, IFSP), kölönböző befektetési szolgáltatások albizottságának, például Érdekszövetkezeti és Vagyonszakértők Szervezete (Society for Trusts & Estates Practitioners), a Máltai Könyvelők Intézete (Malta Institute of Accountants) és az Ügyvédi Kamara megbecsült tagjai. A Máltai Pénzügyi Szolgáltatások fő döntéshozói gyakran kérnek szakembereinktől tervezeti állásfoglalást és konzultációs tanácsadási dokumentumokat, gyakran adunk elő konferenciákon illetve más szakértői eseményeken, valamint rendszeresen tartunk befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos üléseket helyi és nemzetközi fórumokon.

Testimonials
Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Jean-Philippe Chetcuti

Senior Partner, Tax & Immigration

+356 22056411

Dr Priscilla Mifsud Parker

Senior Partner - Corporate, Tax & Immigration

+356 22056422

Mr Colin B German

Advisor to the Board on Strategy and Systems

+356 22056442

Related Industry Groups
Related Practice Groups