Banking and Finance - Excluding Bank Regulatory

Banking And Finance 720X242

A helyi és globális üzleti és pénzügyi piacok összeolvadása és fokozott szabályozása fontos változásokat hozott magával a banki és pénzügyi szolgáltatások területén. A máltai pénzügyi piac Európai Egységes Piachoz való integrálása egyre nagyobb jelentőséget kapott, nagyobb piaci teret biztosítva így a máltai szereplők részére. Bár ez kihívást jelentett a helyi bankszektor számára, számos piaci szereplő élt az új helyzet nyújtotta lehetőségekkel, ami hozzájárult ahhoz, hogy a máltai bankrendszer továbbra is töretlenül a legerősebbek között rangsorolt a világon.

Málta következetes szabályozási rendszere, versenyképes árai és barátságos üzleti légköre révén számos banki intézmény számára jelent vonzó célpontot. Málta, miután az európai pénzügyi szolgáltatások egy kiváló központjaként szerzett magának hírnevet, számos piaci szereplőt vonzott a szigetre, akik fióktelepet, vagy e-money központot működtetnek itt. 

Banki szabályozások Máltán

Az 1994-es Bankjogi törvény napjainkban is meghatározza a bankok szabályozását és felügyeletét Máltán, amely a banki tranzakciók speciális eseteivel kapcsolatos szabályozásokat, illetve a hitelintézetekkel kapcsolatos rendelkezéseket  tartalmazza. Ezen kívül meghatározóak még a Polgári Törvénykönyv és a Kereskedelmi Törvénykönyv kölcsönökkel, kamatbetétekkel, fizetésekkel, kezdőtőkével, záloggal és tulajdonviszonnyal kapcsolatos rendelkezései, szabályozásai.

Banki törvények a gyakorlatban

 

A banki, valamint a nyugdíj- és pénzügyi szolgáltatások jogi hátterével kapcsolatos szaktudásunk és a különböző ipari ágazatokkal kapcsolatos tapasztalataink révén a legnehezebb helyzetek során is teljes körű segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek. Csapatunk számos bankügyben nyújt támogatást, ideértve a hiteltranzakciókat, az ingatlanhitel és jelzálog ügyleteket, a tőkecsoportok kezelését, a biztonsági intézkedéseket, a szakmai titoktartást, az online baki ügyintézést, a kereskedői fiókokat, illetve az általános engedélyezési és teljesítési feltételeket érintő kérdéseket.
 
A banki ágazatot érintő kérdésekre vonatkozó szaktudásunkat kereskedelmi tanácsok formájában bankok is kamatoztatják bonyolultabb tranzakciók lebonyolításakor és számos nagyobb kihívást jelentő üzleti probléma kezelésekor.

Bankügyi Jogászaink

 

Bank és pénzügyi csapatunk egyedülálló ötvözetét az Európai, Amerikai és Ázsiai banki szektorban páratlanul mély és széleskörű szaktudásra szert tett banki, tőkepiaci, vállalati, adózási, és ingatlanpiaci szakértőink alkotják.
 
A Chetcuti Cauchi tanácsadást végez szabályozási, engedélyezési, működési, és hagyományos anyagi jogi kérdésekben bankok és pénzpiaci intézmények körében is. Csapatunk jelentős szakértelemmel bír a pénzügyi termékek és szolgáltatások jogi és szabályozási szempontjait illetően is, különös tekintettel a netbankra, és az online fizetési rendszerekre.

 Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Jean-Philippe Chetcuti

Senior Partner, Tax & Immigration

+356 22056411

Dr Priscilla Mifsud Parker

Senior Partner - Corporate, Tax & Immigration

+356 22056422

Mr Colin B German

Advisor to the Board on Strategy and Systems

+356 22056442

Mr Steve Muscat Azzopardi

Senior Manager, Corporate & Fintech

+356 22056438