Trusts Law

Trust Law

A máltai átruházási- és vagyonjog biztosítja a személyi vagyon és tulajdon jövedelmező, mégis biztonságos védelmét. Az átruházás a vagyonvédelem és vagyonkezelés hatékony és rugalmas eszköze Máltán.

Átruházási törvények Máltán

Az átruházás kialakítása Máltán

Az átruházást a Máltai Átruházási és Vagyonkezelői törvény szabályozza. A legmagasabb szintű biztonság elérésének érdekében a törvény szigorú előírásokat tartalmaz a vagyonkezelői tevékenység engedélyezésére és ellenőrzésére. A törvény tartalmazza a Hágai Egyezmény Átruházási Törvényének ide vonatkozó, a máltai jog által átvett pontjait.

Máltai átruházási rendelkezések a gyakorlatban

A Chetcuti Cauchi csapata átfogó tanácsadást kínál az átruházások terén, amelynek három formája különböztetett meg Máltán: a kifejezett, a bizalmi, vagy más néven eredő, illetve a konstruktív átruházások. A bizalmi átruházás esetében az átruházó világosan meghatározza a kedvezményezetteket, és a részesedésük mértékét. Ez általában írásos formában is dokumentálásra kerül. A bizalmi, más néven eredő átruházások esetén az átruházó feltételezhető szándékainak feltárásával történik a folyamat. A konstruktív átruházás törvényi alapon történik így kerülve el az esetleges kedvezményezett jogalap nélküli meggazdagodását.

Átruházási gyakorlatunk

A Chetcuti Cauchi átruházási cége, a Claris Trustees a Máltai Pénzügyi Szervezetek Hatósága (Malta Financial Services Authority (MFSA)) által jóváhagyott hivatalos vagyonkezelő. A cég igazgatói és tisztviselői már átestek az MFSA átvilágításán, és bizonyítottan alkalmasak az átruházási szolgáltatások megfelelő elvégzéséhez. Az autonóm hatóságként fellépő, a Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hatóságainak Törvénye alapján szabályozó, a legmagasabb szintű átláthatóságot és feddhetetlenséget megkövetelő MFSA felelős a vagyonkezelők engedélyezéséért, szabályozásáért és felügyeletéért.

Átruházási jogi csapatunk

 

Vagyonkezelőkként egyértelmű célunk, hogy a nyilvántartást illető nagyfokú precizitással kivívjuk a kedvezményezettek – leggyakrabban a jövő generációjának – bizalmát. Kiváló vezetői csapatunk - amely az erre a területre specializálódott jogászokból, könyvelőkből, pénzügyi tanácsadókból, és átruházási szakértőkből áll - szakértelmének és tapasztalatának egyedülálló ötvözetével méltán vívja ki ügyfeleink nagyfokú bizalmát, és helyezi a Chetcuti Cauchi csapatát piacvezető pozícióba.
 
Tiszteletben tartjuk ügyfeleink bizalmi átruházással kapcsolatos vagyonkezelői elképzeléseit a szükséges átvilágítási eljárások és megfelelő jogi keretek biztosításával. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk az átruházási ügyek megfogalmazásában és kivitelezésében, és törekszünk arra, hogy tökéletesen kövessük az ügyfél igényeit, és átláthatóvá tegyük számára a folyamatot. Képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező könyvelőink és tanácsadóink segítenek a könyvelési és adózási követelményeknek való megfelelésben.

Máltai átruházási jogászaink

 

Máltai átruházási és vagyonjogi csapatunk aktív tagja a STEP (Society of Trust and Estate Practitioners) máltai végrehajtó tanácsának, amelynek 2 szervezeténél fióktelepi titkársági szerepet tölt be illetve a Technikai Bizottság tagja. Csapatunk tagja az IFSP (Institute of Financial Services Practitioners) Tanácsának, az Adózás Máltai Intézetének (Malta Institute of Taxation), a Máltai Könyvelők Intézetének (Malta Institute of Accountants), a FinanceMalta-nak, és az Ügyvédi Kamarának. A nemzetközi adó- és vállalati szolgáltatási szektorban tagjai vagyunk a Nemzetközi Adótervezés Szövetségnek (International Tax Planning Association), a Nemzetközi Pénzügyi Társaságnak (International Fiscal Association), és az European Family Business Network-nek.
 
Büszkék vagyunk a tulajdon-átruházás és vagyonjog terén szerzett széleskörű tapasztalatainkra, különösen az adótervezés és az adókezelés terén, valamint a Máltai határozatok elismerésére a Hágai Egyezmény keretein belül. Névleges részvényesként vagyunk számon tartva azon cégeknél, amelyeknek tökéletes jogi megfeleléséről bizonyosságot nyertünk; valamint ügynöki szolgáltatásokat is nyújtunk helyi-, vagy nemzetközi, illetve magán-, vagy kereskedelmi ügyletekre.

Testimonials
Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Priscilla Mifsud Parker

Senior Partner - Corporate, Tax & Immigration

+356 22056422

Mr Steve Muscat Azzopardi

Senior Manager, Corporate & Fintech

+356 22056438

Related Practice Groups