Trusts Law

Trust Law

A máltai átruházási- és vagyonjog biztosítja a személyi vagyon és tulajdon jövedelmező, mégis biztonságos védelmét. Az átruházás a vagyonvédelem és vagyonkezelés hatékony és rugalmas eszköze Máltán.

Átruházási törvények Máltán

Az átruházás kialakítása Máltán

Az átruházást a Máltai Átruházási és Vagyonkezelői törvény szabályozza. A legmagasabb szintű biztonság elérésének érdekében a törvény szigorú előírásokat tartalmaz a vagyonkezelői tevékenység engedélyezésére és ellenőrzésére. A törvény tartalmazza a Hágai Egyezmény Átruházási Törvényének ide vonatkozó, a máltai jog által átvett pontjait.

Máltai átruházási rendelkezések a gyakorlatban

A Chetcuti Cauchi csapata átfogó tanácsadást kínál az átruházások terén, amelynek három formája különböztetett meg Máltán: a kifejezett, a bizalmi, vagy más néven eredő, illetve a konstruktív átruházások. A bizalmi átruházás esetében az átruházó világosan meghatározza a kedvezményezetteket, és a részesedésük mértékét. Ez általában írásos formában is dokumentálásra kerül. A bizalmi, más néven eredő átruházások esetén az átruházó feltételezhető szándékainak feltárásával történik a folyamat. A konstruktív átruházás törvényi alapon történik így kerülve el az esetleges kedvezményezett jogalap nélküli meggazdagodását.

Átruházási gyakorlatunk

A Chetcuti Cauchi átruházási cége, a Claris Trustees a Máltai Pénzügyi Szervezetek Hatósága (Malta Financial Services Authority (MFSA)) által jóváhagyott hivatalos vagyonkezelő. A cég igazgatói és tisztviselői már átestek az MFSA átvilágításán, és bizonyítottan alkalmasak az átruházási szolgáltatások megfelelő elvégzéséhez. Az autonóm hatóságként fellépő, a Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hatóságainak Törvénye alapján szabályozó, a legmagasabb szintű átláthatóságot és feddhetetlenséget megkövetelő MFSA felelős a vagyonkezelők engedélyezéséért, szabályozásáért és felügyeletéért.

Átruházási jogi csapatunk

 

Vagyonkezelőkként egyértelmű célunk, hogy a nyilvántartást illető nagyfokú precizitással kivívjuk a kedvezményezettek – leggyakrabban a jövő generációjának – bizalmát. Kiváló vezetői csapatunk - amely az erre a területre specializálódott jogászokból, könyvelőkből, pénzügyi tanácsadókból, és átruházási szakértőkből áll - szakértelmének és tapasztalatának egyedülálló ötvözetével méltán vívja ki ügyfeleink nagyfokú bizalmát, és helyezi a Chetcuti Cauchi csapatát piacvezető pozícióba.
 
Tiszteletben tartjuk ügyfeleink bizalmi átruházással kapcsolatos vagyonkezelői elképzeléseit a szükséges átvilágítási eljárások és megfelelő jogi keretek biztosításával. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk az átruházási ügyek megfogalmazásában és kivitelezésében, és törekszünk arra, hogy tökéletesen kövessük az ügyfél igényeit, és átláthatóvá tegyük számára a folyamatot. Képzett, sokéves tapasztalattal rendelkező könyvelőink és tanácsadóink segítenek a könyvelési és adózási követelményeknek való megfelelésben.

Máltai átruházási jogászaink

 

Máltai átruházási és vagyonjogi csapatunk aktív tagja a STEP (Society of Trust and Estate Practitioners) máltai végrehajtó tanácsának, amelynek 2 szervezeténél fióktelepi titkársági szerepet tölt be illetve a Technikai Bizottság tagja. Csapatunk tagja az IFSP (Institute of Financial Services Practitioners) Tanácsának, az Adózás Máltai Intézetének (Malta Institute of Taxation), a Máltai Könyvelők Intézetének (Malta Institute of Accountants), a FinanceMalta-nak, és az Ügyvédi Kamarának. A nemzetközi adó- és vállalati szolgáltatási szektorban tagjai vagyunk a Nemzetközi Adótervezés Szövetségnek (International Tax Planning Association), a Nemzetközi Pénzügyi Társaságnak (International Fiscal Association), és az European Family Business Network-nek.
 
Büszkék vagyunk a tulajdon-átruházás és vagyonjog terén szerzett széleskörű tapasztalatainkra, különösen az adótervezés és az adókezelés terén, valamint a Máltai határozatok elismerésére a Hágai Egyezmény keretein belül. Névleges részvényesként vagyunk számon tartva azon cégeknél, amelyeknek tökéletes jogi megfeleléséről bizonyosságot nyertünk; valamint ügynöki szolgáltatásokat is nyújtunk helyi-, vagy nemzetközi, illetve magán-, vagy kereskedelmi ügyletekre.

Testimonials


A wealth of expertise. An unfaltering commitment to providing optimal legal and accounting solutions to foreign clients worldwide and a level of professionalism and attention to detail that cannot be matched in the industry.
To date we have been very impressed by the degree of knowledge and understanding Chetcuti Cauchi’s personnel have of our intended aims. This especially applies to Michelle de Maria, a Tax Manager, who has impressed us on each of the occasions we have spoken.  Michelle is both able to quickly grasp what we are looking to achieve, whilst is eloquent and concise in explaining the Maltese tax position with regard to our proposals.
Perfect profile for servicing private client needs, with a very high level of professional services and quick reaction to queries. One of the best providers to work with in Malta
High level of integrity, clarity and personal involvement. Chetcuti Cauchi have been my lawyers for over 10 years now.
Jean-Philippe was a key advisor to me on the general European and in particular Maltese related tax, legal, accounting and secretarial aspects of a rather complex corporate group structure. We were operating in an extremely dynamic situation, and I was most grateful for his patience and understanding when we had to scrap the last idea and start all over again. He is highly professional, responsive and is excellent at finding practical solutions to difficult situations, whatever the time of day or night. He also has an excellent relationship with his team, and the service provided by his firm is intelligent, joined up and seamless. He is good humoured and imminently likeable and I look forward to working with him again in the future.


Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Priscilla Mifsud Parker

Senior Partner, Tax & Corporate

+356 22056422

Ms Michelle de Maria

Partner, Tax

+356 22056692

Related Practice Groups