Contract Law

Contract Law Test

Kereskedelmi törvénykezések Máltán 

A Máltai Kereskedelmi Törvénykönyv 13. fejezetében foglalt jogszabályok a máltai kereskedelmi jog fő meghatározói.  A törvénykönyv a kereskedelemben érintett felekre, és a kereskedelem jogi aktusaira fókuszál.  A máltai kereskedelmi jog fontos jellemzője, hogy amennyiben a kereskedelmi jog hallgat az azt érintő ügyek kérdésében, a kereskedelmi szokások mutatkoznak mérvadónak, ha azonban meghatározó szokás sincs, a polgári jog érvényesül. A máltai jogszabályok így rendkívül nagy szerepet kapnak az üzleti világban. A törvénykönyv számos fontos üzleti kérdéssel foglalkozik, mint például a hivatali és igazgatási szabályok, szabályzatok, váltók, a kereskedők feladatai és a csőd.

Kereskedelmi jog a gyakorlatban

 

A kereskedelmi tevékenység számos jogi kérdést vet fel. A szerződések, szóbeli és kereskedelmi megállapodások, nemzetközi tranzakciók, az áruszállítás, különböző szolgáltatások biztosítása mind jelentős jogi következményeket vonnak maguk után. Emiatt elengedhetetlenül fontos, hogy minden vállalkozás rendelkezzen megbízható jogi tanácsadással annak érdekében, hogy csökkenthesse az üzleti kockázatok mértékét, megfeleljen a vonatkozó jogszabályoknak, és gyarapodhasson. A legkiválóbb vállalkozók felismerik, hogy a törvényhez való illeszkedés nem csak egy kipipálandó feladat, hanem egy kihívás, amellyel elköteleződve lehetőségek tárháza nyílik meg.
 
Szaktudásunk a kereskedelmi jog területén és közvetlen ipari ismereteink hozzásegítenek ahhoz, hogy a rendkívül nehéz helyzetekben is ügyfelünk segítségére tudjunk lenni. Cégünk a fent említett kérdésekben bármilyen üzleti tevékenységben az érintett fél segítségére lehet, legyen szó magánvállalkozásról, szövetkezetről, vagy korlátolt felelősségű társaságról. Az ágazatban és az azt érintő kérdésekben való jártasságunkból fakadóan tradicionális vagy modern jogi elképzeléseken alapuló tanácsot egyaránt tudunk adni cégeknek és vállalkozásoknak.
 
A Chetcuti Cauchi büszke a szakemberei a kereskedelmi jog minden területén szerzett mély szakértelmére és tapasztalatára. Üzleti hozzáértésünk és a vezetőség, a befektetők, a vállalkozók, valamint az alkalmazottak speciális igényeire való fogékonyságunk az elsők közé emel minket a hazai és nemzetközi kereskedelmi joggal foglalkozó szakemberek körében. Kereskedelmi megközelítésen alapuló jogi cégnek tartjuk magunkat, ezért mindig segítünk ügyfeleinknek megvalósítani gyakorlatias, egyszerű megoldásokat elkerülve a költséges és időigényes pereskedést, amikor csak lehetséges. Tisztában vagyunk azzal, hogy ügyfeleinknek hatékony, kereskedelmi hozzáértéssel ötvöződő jogi tanácsra van szüksége.

Máltai kereskedelmi jogászaink

 

A jogi kérdések azonosítására és megoldására szakosodott jogászaink szorosan együttműködnek a cég más szakembereivel, így hatékony tanácsot tudnak adni számos kereskedelmi témát érintő kérdésben, mint például a személyi és társasági adó, a franchise vállalatok, a szellemi tulajdon, a munkajog, a biztonságos tranzakciók, a bevándorlás, vállalati pénzügyek és bankrendszer, ingatlanértékesítés és bérlés, környezetvédelmi jog, nemzetközi kereskedelem, értékpapír törvény és a személyes vagyon kezelése.
 
Egyéb szolgáltatásaink közé tartozik a vállalati szabályvezetési és titkárnői szolgáltatások biztosítása magán és állami vállalatok részére, online vagy offline üzleti tevékenység kialakítása, helyi és nemzetközi vállalatok létrehozása, vállalati pénzügyekben, a szervezeti átalakításban, felszámolásban, vagy kereskedelmi jellegű jogvitákban való segítségnyújtás.

Testimonials


A wealth of expertise. An unfaltering commitment to providing optimal legal and accounting solutions to foreign clients worldwide and a level of professionalism and attention to detail that cannot be matched in the industry.

Jean-Philippe was a key advisor to me on the general European and in particular Maltese related tax, legal, accounting and secretarial aspects of a rather complex corporate group structure. We were operating in an extremely dynamic situation, and I was most grateful for his patience and understanding when we had to scrap the last idea and start all over again. He is highly professional, responsive and is excellent at finding practical solutions to difficult situations, whatever the time of day or night. He also has an excellent relationship with his team, and the service provided by his firm is intelligent, joined up and seamless. He is good humoured and imminently likeable and I look forward to working with him again in the future.

Silvana made considerable effort to understand our needs when engaged to do some work for us. The advice we received was comprehensive and took into account the bigger international picture as well as the Malta legal implications. At all times during the process Silvana kept us well informed about progress and delivered the work we needed on time.


Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Maria Chetcuti Cauchi

Senior Partner, Property & Projects

+356 22056875

Related Practice Groups