Citizenship Law

Citizenship by Investment

 

Málta irigylésre méltó éghajlata, a figyelemreméltó, hányattatott történelme és a gazdag kultúrája csupán néhány a számos ok közül, amiért vonzza a bevándorlókat. Az áttelepedők élvezhetik Málta vonzó adórendszerét, magasan képzett munkaerejét; a sziget Uniós és nem Uniós bevándorlók, illetve nyugdíjasok körében egyaránt kedvelt célpont személyes vagy pénzügyi megfontolásból egyaránt.
 
Málta Európa-szerte közismerten népszerű célpont a letelepedni vágyók, és kedvező adórendszert kihasználó befektetők számára egyaránt; megfelelő áttelepítési program keretein belül vonzó adóoptimalizálási lehetőségeket kínál.
 
Az, hogy Málta ilyen népszerű bevándorlási célpont, számos okra vezethető vissza:

 

  • Biztonság és magas életszínvonal
  • Vendégszerető, több nyelven beszélő emberek
  • Vízummentes utazási lehetőség több mint 50 országba, beleértve a Schengeni tagállamokat;
  • kiváló banki infrastruktúra
  • Kedvező adózási rendszerek és a kettős adózást elkerülő egyezmények
  • A minimum tartózkodási követelmény hiánya

Bevándorlási jog Máltán

A Máltai Törvénykönyv 217. fejezete, a Bevándorlási törvény szabályozza:

  • A külföldi házaspárok és 21 év alatti gyermekeik mentességét az időszakos letelepedési engedély követelménye alól a Bevándorlási Hivatal részéről
  • Az ideiglenes tartózkodási engedélyek támogatását
  • Az állandó tartózkodási engedélyek támogatását
  • A külföldiek munkavállalói engedélyének támogatását

A fentebb felsoroltak az alábbi konkrét betelepülési kategóriákba sorolhatóak:

Bevándorlás a gyakorlatban

 

A Chetcuti Cauchi bevándorlási tanácsokra szakosodott csapata bevándorlási jogi tanácsokat biztosít, és gyakorlati támogatást nyújt üzleti áthelyezésekhez magán ügyfelek részére világszerte. A Chetcuti Cauchi díjnyeres, Dr Jean-Philippe Chetcuti és Dr Priscila Mifsud Parker által vezetett Bevándorlási és Áthelyezési Csapata a bevándorlás gyakorlati jogi tanácsadására szakosodott legnagyobb múltú közösség Máltán. Ügyfeleink köre igen széles: magánszemélyek, családok, külföldi nyugdíjasok, munkát kereső bevándorlók, a szórakoztatóipar képviselői, sportemberek és High Net Worth személyek.
 
Gyakorlati segítséget is szívesen biztosítunk a költözés vagy áttelepítés során, ideértve az ingóságok szállítását, az iskoláztatást, ingatlan bérlését vagy vásárlását, vezetői engedély megszerzését, társadalombiztosítást.
Legyen szó akár munkavállalásról, vagy üzlet kiépítéséről, anyagi okokról, vagy pusztán csak letelepedésről egy vonzó igazságszolgáltatási rendszer keretei között, Málta mindenki számára a lehető legjobb letelepedési lehetőségeket biztosítja. Felismerve a tájékozottság meghatározó szerepét a Chetcuti Cauchi csapata biztosítja, hogy ügyfeleik naprakészek legyenek a legújabb hivatalos információkról.
 
Továbbá, a teljeskörű szolgáltatás biztosításának érdekében számos külföldi ügyvédi irodával, bevándorlási szakemberrel, ingatlanügyi szakértővel és külföldi adószakértővel működünk együtt annak érdekében, hogy szakmai segítséget és tanácsot biztosítsunk az áthelyezés, az adóügyek, és az alapvető jogi követelmények terén.

Bevándorlási Jogászaink

 

Az áthelyezési tanácsadás során szakembereink fokozottan figyelnek a magánemberek vagy családok sajátos igényeire, és illesztik az ügyfelek kötelezettségeit a legoptimálisabb Máltai adórendszerhez. Jogi és adózási tanácsot és gyakorlati segítséget biztosítunk a Máltára letelepedni kívánó Uniós állampolgároknak. Regisztrált megbízott szakemberekként gondoskodunk a bevándorlási kérelmekről és a lakóhely szerinti speciális adózási rendszer felvételéről az Uniós és nem Uniós személyek számára egyaránt. Csapatunk szintén vállalja a Máltai állampolgársági kérelmek kezelését.
 
Jogászaink célja, hogy ügyfeleinket az áttelepítési folyamat minden aspektusában támogassák. Nem csupán jogi vonatkozású kérdésekben segítenek – mint például engedélyek, kérelmek, ingatlanszerződések intézése -, hanem a hagyományos jogi kötelezettségeken túlmutatva igyekeznek könnyíteni az ügyfél kötelezettségein és felelősségén ezen a területen.  Külső munkatársakkal, beszállítókkal, szerződött felekkel, és más érintettekkel dolgozunk együtt azzal a céllal, hogy ezt a fontos, személyes, az eddigi életet megváltoztató folyamatot könnyebbé és kezelhetőbbé tegyük.

Testimonials


High level of integrity, clarity and personal involvement. Chetcuti Cauchi have been my lawyers for over 10 years now.
Jean-Philippe has represented our UHNW client with a Malta citizenship application. His pre-immigration tax advice was invaluable and he stands out for his deep insight into the workings of Maltese citizenship law. I do not hesitate to recommend JP as a reliable attorney in international tax and citizenship matters.


Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Jean-Philippe Chetcuti

Global Managing Partner & Founder

+356 22056411

Mr Kenneth Camilleri

Senior Partner, Global Immigration & Tax.

+356 22056414