Investment Funds

Ccmalta Default

Málta: a világ egyik vezető befektetési központja

 

Minden évben több száz fedezeti alap, lakossági alap és UCITS (Undertaking for Collective Investment in Transferable Securities) szolgáltató választja Máltát, amelynek jogrendszere jól megalapozott, meglehetősen stabil és kifinomult.
 
Számos fontos tényező járult hozzá Málta népszerűségéhez:

 

  • Olyan szabályozási rendszer, amely figyelembe veszi a vállalkozások megóvása mellett a befektetés érdekeit is
  • Olcsó és kedvező költségvetési bázis, amely olyan üzleti modellek megvalósítását teszi lehetővé, amelyek máshol gyakorlatilag kivitelezhetetlenek lennének
  • Egy reális szabályozási rendszer, amely amellett, hogy teret ad az újításoknak, szükségessé teszi a legmagasabb szintű elvárásoknak való megfelelést
  • Könnyű hozzáférés az európai befektetési piachoz
  • Gyors kérelem átfutási idő
  • Rugalmasság a szolgáltatók kiválasztásában
  • Egyénileg kezelt struktúrák engedélyezése
  • A Védett Cellás Társaságok (Protected Cell Companies) megléte, amely lehetővé teszi a jogalany számára az elkülönített vagyonok és források megőrzését

A befektetési szolgáltatásokat érintő jogok Máltán

Máltai alapok: kollektív befektetési formák

Málta a befektetési alapok kezelőinek számos eszközt kínál, széleskörű befektetési lehetőségeket és típusokat biztosítva. A legtöbb befektetési alap SICAV formában található, amelyhez a befektető felek különböző mértékű alaptőkével járulnak hozzá. Az alap formája ezen kívül lehet még INVCO (befektetési társaság fix leosztott tőkével), letéti alap, szerződéses megállapodás vagy társulás. Ezek a jogi struktúrák számos befektetési alap hátterét biztosítják, ideértve a Szakmai Befektetési Alapokat, az ÁÉKBV alapokat (Átruházható Értékpapírokkal Foglalkozó Kollektív Befektetési Vállalkozás), lakossági alapokat, illetve a magán és kollektív befektetési konstrukciókat.

Máltai Fedezeti alapok: szakmai befektetői alapok

A máltai fedezeti alapot a Szakmai Befektetői Alap (Professional Investor Found, PIF) képezi, amely bizonyítottan a legnépszerűbb fedezeti alaptípus Máltán. A PIF rendkívül rugalmas, mert nem vonatkoznak rá a tőkeáttételi és befektetési korlátozások, így népszerű eszköze az innovatív és szokatlan befektetési stratégiáknak. A PIF egyetlen hátránya, hogy csak akkor lehet értékesíteni befektetőknek, ha megfelelnek egy bizonyos minimális befektetési és kifinomultsági kritériumnak. Máltán szintén elérhető a PIF kvázi-kereskedelmi változata, amelyet a Szakmai Befektetői Alap értékesít a tapasztalt befektetőknek 10.000 Eurós minimális beruházási küszöbbel, bizonyos tőkeáttételi megszorítások és a széles körű befektetési korlátozások betartása mellett.

Befektetési alapok a gyakorlatban

A befektetési gyakorlatunk során pénzalapok létrehozására illetve rendszerezésére fókuszálunk, valamint folyamatos tanácsadást biztosítunk az engedélyezés utáni szakaszban. Segítünk ügyfeleinknek a szabályozási dokumentáció kidolgozásában, beleértve a felajánlási szándéknyilatkozatokat és kiegészítő megállapodásokat. Segítünk a szabályozó hatóságokkal való kapcsolattartásban. Megismertetjük az ügyfelet magas színvonalon működő személyzeti és jogi szolgáltatókkal és egy elsődleges referenciapontként szolgálunk a projekt minden fázisában. Cégünk különösen nagy hangsúlyt fektet az alapok létrehozását követő újszerű, nem megszokott befektetési stratégiákra.  Minden ügyfelünk kamatoztathatja jogászaink és más szakemberek nem csupán higgadt és jogilag megalapozott, hanem gyakorlati, az ügyfél valós igényeit képviselő tanácsait.

Málta pénzügyi szolgáltatást biztosító jogászai

 

Jogászaink szorosan együttműködnek a cég más területre szakosodott szakembereivel annak érdekében, hogy elegendően széleskörű szolgáltatást nyújthassanak a pénzügyi kérdésekkel hozzánk forduló ügyfeleknek. Számos befektetési szolgáltatás és alap kialakításával a hátunk mögött segítjük ügyfeleinket a joghatóság kiválasztásában, a megfelelő jogi forma megválasztásában, és segítünk biztosítani, hogy a működésmód tökéletesen megfeleljen a helyi vállalkozási szabályoknak és rendeleteknek.
Kiegészítő szolgáltatásaink közé tartozik a vállalati megfeleltetés, üzleti titkárnői szolgáltatás magán- és állami vállalatok részére, online vagy offline üzleti tevékenység kialakítása, segítségnyújtás a külső szolgáltatók kiválasztásában, ingatlan-tanácsadási szolgáltatások, szervezetátalakítási, vagy újratelepítési segítség. 

Testimonials


Jean-Philippe was a key advisor to me on the general European and in particular Maltese related tax, legal, accounting and secretarial aspects of a rather complex corporate group structure. We were operating in an extremely dynamic situation, and I was most grateful for his patience and understanding when we had to scrap the last idea and start all over again. He is highly professional, responsive and is excellent at finding practical solutions to difficult situations, whatever the time of day or night. He also has an excellent relationship with his team, and the service provided by his firm is intelligent, joined up and seamless. He is good humoured and imminently likeable and I look forward to working with him again in the future.
A business minded and client oriented attorney. I worked with Jean - Philippe between 2007 and 2009 as the legal director of an Irish property fund.  Jean-Philippe assisted us in relation our group's operations in Malta.


Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Jean-Philippe Chetcuti

Senior Partner, Global Residency & Citizenship

+356 22056411

Dr Maria Chetcuti Cauchi

Senior Partner, Property & Projects

+356 22056875

Mr Colin B German

Chief Executive Officer

+356 22056442

Related Industry Groups
Related Practice Groups