Maritime Law

Malta Maritime Law

 

Kényelmes földrajzi elhelyezkedése, valamint EU tagsága révén Málta a nemzetközi hajózási szolgáltatások és létesítmények széles skáláját kínálja.
 
A fentieket igazolja a Máltán regisztrált hajók számának rohamos növekedése, amely jelenleg Európában az első, világszerte pedig a 7. helyen áll. Erre az eredményre számos tényező hatott pozitívan: a hajók nyilvántartásba vételének megkönnyítése Máltán, alacsony cégalapítási költségek, vonzó pénzügyi ösztönzők a tulajdonosok részére, illetve kedvezményes elbánás az egyes kikötőkben. Jelenleg is számos Gozói és Máltai jacht-kikötőt érintő privatizáció és fejlesztés van folyamatban.

 

Tengerészeti szolgáltatásaink

A Chetcuti Cauchi szakértői teljeskörű segítséget nyújtanak a tengerészeti gyakorlatban, és jelentős kapcsolatokat tudhatnak magukénak az ágazaton belül. Szakértő jogászaink számos szolgáltatást biztosítanak, ide tartozik többek között:

  • Máltai jachtregisztráció
  • Máltai hajóregisztráció
  • Máltai bárhajó-járatok regisztrációja
  • Hajótulajdonos és hajókezelő társaságok bejegyzése
  • Közreműködés a finanszírozás megvalósításában
  • Lízing- és bérleti megállapodások kiállítása
  • Biztonsági dokumentáció kidolgozása és felülvizsgálata
  • Jelzálogbejegyzés- és mentesítés
  • Adóstrukturálás és adótervezés 

 

A mindennapos hajó- és jachtregisztráción kívül munkánk olyan nagy horderejű feladatokat foglal magában, mint a vállalatstrukturálás és az adótervezés. A teljeskörű szolgáltatás biztosítása érdekében a Chetcuti Cauchi tengerészeti ügyekkel foglalkozó csapatát adótanácsadók és könyvvizsgálók egészítik ki, akik a vállalatstrukturálásban és az adótervezésben állnak az ügyfelek rendelkezésére. A Chetcuti Cauchi csapata egyfajta projektmenedzserként lép fel, legyen szó akár nagy horderejű tranzakciókról, vagy ügyfelekkel, bankokkal és hatóságokkal folytatott tárgyalásokról.
 
Tengerészeti csapatunk a máltai vállalatok esetében a nemzetközi hajó- és jacht tulajdonjogra, a jachtkölcsönzésre vonatkozó ÁFA-beállításokra, és hajó-menedzsmentre specializálódott. Jogászaink minden esetben a gyakorlati és innovatív megoldásokra törekednek annak érdekében, hogy az ügyfeleink terveit a lehető leghatékonyabb és legelőnyösebb módon segítsenek megvalósítani. A hajózási társaságok munkájában csapatunk szinte napi szinten részt vesz jogi támogatást nyújtva a hajók és a cégek üzemeltetéséhez szükséges megfelelő adminisztrációhoz.

Hajózási ügyfeleink

A Chetcuti Cauchi jelentős ügyfélköre ezen a területen magában foglal szabadidős hajósokat, bérlőket, bérbeadókat, hajótulajdonosokat, nemzetközi hajózási vállalatokat, hajóüzemeltető társaságokat, közlekedési vállalatokat és bankárokat. Jogi adminisztrációnk alá tartoznak teherhajók, szuper-jachtok, cirkáló-jachtok, és szabadidős-jachtok. A Chetcuti Cauchi tengerészeti csapata ideális választás azon bankok, egyéb pénzintézetek, hajótulajdonosok és hajózási társaságok számára, amelyek a legelőnyösebb és leghatékonyabb megoldást keresik a tengerészeti tevékenységüket illetően.Contact Us
Please send me legal and other updates
Key Contacts

Dr Silvana Zammit

Partner

+356 22056423

Related Practice Groups